Ryhmät

Kaikki ohjaajat yhteystietoineen löydät Yhteystiedot-sivun alta.

Perhe- ja muksujudo

muksujudo_logo

Muksujudo on Suomen Judoliiton kehittämä liikuntamuoto alle kouluikäisille tai kouluaan juuri aloitteleville lapsille. Ohjaajina toimivat judokat ovat saaneet tähän Judoliiton järjestämän koulutuksen. Muksujudossa kehitetään monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja leikin varjolla. Motorisia perustaitoja haetaan juoksemalla, hyppimällä, pomppimalla, vääntämällä ja muuten nujuamalla. Tässä samalla haetaan tuntumaa myös judoon ja kamppailuun. Lasten vanhemmat ovat myös tervetulleita tatamille mukaan: tämän vuoksi ryhmän nimi on perhe- ja muksujudo.

Seuran pienen koon vuoksi muksut treenaavat yhdessä muiden ryhmien kanssa.

Vastuuohjaaja:
Jussi Wright
puh. 040-5018637
jussi.wright(at)gmail.com

Peruskurssi

Peruskurssi on tarkoitettu kouluikäisille judon aloittajille. Kurssilla opetellaan judon alkeita aloittaen tärkeimmästä eli ukemista, kaatumataidosta. Myöhemmin opetellaan ensimmäisiä heittoja ja mattotekniikoista sidontoja. Koska judo on kamppailulaji, tekniikoita harjoitellaan myös kamppailutilanteessa otteluharjoituksessa eli randorissa. Kurssi päättyy keltaisen vyön graduointiin eli vyökokeeseen, jonka läpäistyään judoka voi jatkaa harrastustaan avoimessa ryhmässä.

Vastuuohjaaja:
Jussi Wright
puh. 040-5018637
jussi.wright(at)gmail.com

Avoimet harjoitukset

Avoimissa harjoituksissa voivat käydä kaikki keltaisen vyön suorittaneet judokat. Tässä samassa toimii junioreiden jatkoryhmä, jossa junnut jatkavat judoharjoitteluaan peruskurssin jälkeen. Harjoitukset ovat nykyisin melko junioripainotteiset, mutta ne on tarkoitettu myös varttuneemmille harrastajille, jotka haluavat kehittää judotaitojaan myös ottelupainotteisesti. Avoimissa harjoituksissa keskeisenä teemana on judotekniikoiden ottelusovellukset, joita harjoitellaan runsaasti randorissa eli otteluharjoituksessa. Opetusta pyritään hajauttamaan eri tasoisille sopivaksi, jotta jokainen saisi sopivan haastavaa harjoittelua.

Vastuuohjaaja:
Hannu Kolu
puh. 050-4403794
hannu.kolu(at)hus.fi

Kuntobudo

Kuntobudo on aikuisille suunnattu ryhmä, jonka yhteydessä myös täysi-ikäiset lajin aloittajat suorittavat peruskurssinsa. Nimensä mukaisesti kuntobudossa on painotus kuntoilussa. Tavanomaiseen judoharjoitteluun vaihtelua tuo itsepuolustusharjoittelu, jossa yhdistellään tekniikoita ja harjoitteita eri lajeista.

Vastuuohjaaja:
Jari Liimatta
puh. 040-0498099
jari.liimatta(at)saunalahti.fi