Uutisia

Hämeenlinna Shiai 29.4.2017

Lauantaina 29.4. kisattiin Hämeenlinnassa. Seurastamme olivat ottelemassa tänä kautena ahkerasti Junnu Cupeissa ja muissa kilpailussa kisanneet veljekset Robin ja Benjamin Östermark.

Benjamin otteli sarjassa P11-34 kg ja voitti omasta poolistaan kummatkin ottelut ipponin arvoisella sidonnalla niin, että pohjalla oli yksi waza-arin arvoinen suoritus. Matka katkesi semifinaaleihin, jossa vastaan tuli Lappeenrannan Kamizan Tuomas Haikulainen, joka lopulta voitti koko sarjan. Saavutuksena oli kuitenkin kolmas sija ja pronssimitali.

Robin puolestaan joutui kovaan seuraan sarjassa P13-38 kg. Ensimmäinen ottelu päättyi täyden otteluajan jälkeen tappioon vastustajan saatua ottelun viime hetkillä waza-arin arvoisen suorituksen. Ottelun voittanut Hämeenlinnan Judoseuran Aslan Ahmethanov eteni lopulta finaaliotteluun asti. Keräilysarjan ensimmäinen ottelu oli vieläkin tiukempi ja tällä kertaa mentiin jatkoajalle. Espoon Urheilijoiden Oula-Topias Ahola osoittautui kovaksi vastustajaksi ja tämäkin ottelu päättyi Robinin kannalta waza-arin arvoiseen tappioon.

Junnu Cup 2 ja Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut 22.4.2017


Lauantaina 22.4. järjestettiin Nummelassa Junnu Cup 2 ja Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut. Paikalla oli parhaimmillaan yli 300 kilpailijaa monista Etelä-Suomen judoseuroista. Meidän junnuista Junnu Cupissa kisasivat Aaron, Benjamin, Fabian, Jimi, Milla, Rico, Robin, Sofia ja Stefan. Lisäksi Robin jäi ottelemaan aluemestaruuskilpailuihin, jossa oli tuttuun tapaan tarjolla varsin kovaa seuraa.


Junnu Cupista ei tälläkään kertaa selvitty ilman mitaleja. Milla, Robin, Fabian ja Benjamin ottivat omista sarjoistaan pronssia, Stefan hopeaa ja Sofia (kuvassa) kultaa. Aaron ja Rico sijoittuivat kumpikin sarjoissaan neljänsiksi ja Jimi seitsemänneksi. Aluemestaruuksissa Robin saavutti yhden otteluvoiton, mutta hävisi loput ottelunsa ja jäi mitalitaiston ulkopuolelle. Koko seura onnittelee mitaleille yltäneiden lisäksi kaikkia niitä, jotka uskaltautuivat ensimmäistä kertaa kisatatameille.

Lisää kuvia löytyy täältä, kiitokset Annalle kuvista!

Päivitys 26.4. Aluemestaruuskilpailuiden ottelut on nyt nähtävissä JudoShiain YouTube-kanavalla.

Salikilpailut 30.3.2017

Torstaina 30.3. pidettiin kevätkauden ensimmäiset salikisat. Tähän osallistui junnuja muksujudosta, peruskurssilta ja avoimesta ryhmästä niin, että osallistujia oli lopulta yhteensä 26.


Alkuun pidettiin lyhyt alkulämmittely…


…jonka jälkeen päästiinkin ottelemaan.

Lisää kuvia löytyy täältä, tulokset puolestaan täältä.

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi LoU:n judokoista Jari Liimatalle ja Hannu Kolulle liikunnan ansioristin

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 27.2.2017 yhteensä 302 ansioristiä ja -mitalia liikunnan ja urheilun parissa ansioituineille henkilöille. Perusteena palkitsemiselle on pitkäaikainen vapaaehtoistyö liikunnan ja urheilun eteen paikallisissa urheiluseuroissa, aluejärjestöissä, liittotasolla tai kansainvälisessä toiminnassa.

Lohjan Urheilijoiden judojaostosta palkittiin ansioristillä Jari Liimatta 2. dan ja Hannu Kolu 1. dan yli 40 vuotta kestäneestä toiminnasta seurassamme niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin liikunnan ja urheilun eteen.

Muualta Lohjan Urheilijoista palkittiin ansioristillä emoseurassa pitkään puheenjohtajanakin toiminut Jukka Sarpakunnas (LoU Basket). Kullatulla ansiomitalilla palkittiin nykyinen puheenjohtaja Tenho Ulmanen (LoU Basket / Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry) ja Jukka Ihatsu (LoU Basket).

LoU Judon väki onnittelee tasapuolisesti kaikkia palkittuja! He ovat ehdottomasti tunnustuksensa ansainneet.

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit (http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ministeri-grahn-laasonen-myonsi-liikunnan-ansioristit-ja-mitalit)

Lista kaikista myönnetyistä ansiomerkeistä

In Memoriam: Raikko Helenius

Lohjalaisen judon pioneeri Raikko Helenius nukkui pois 79-vuotiaana lauantaina 11.2.2017.

Raikko Heleniuksen judoura alkoi joulukuussa 1964 – samana vuonna, kun judo tuli Lohjalle. Raikosta kehittyi judoka Lohjan Urheilijoiden mestaruussarjan joukkueeseen, ja seura sijoittui 1960-luvun lopulla SM-sarjassa viidenneksi. Samoina vuosina Raikko saavutti myös piirimestaruushopeaa sarjassa alle 80 kg. Vuonna 1970 hän siirtyi kokonaan johtaja- ja valmennustehtäviin. Hän oli aloittanut jo neljä vuotta aiemmin Lohjan Urheilijoiden judojaoston puheenjohtajana ja vuodesta 1968 alkaen valmentanut. 1. danin hän suoritti ensimmäisenä Lohjalta vuonna 1971. Pitkän uransa aikana Raikko ehti toimia sekä puheenjohtajana että varapuheenjohtajana Lohjan Urheilijoissa, puheenjohtajana SVUL:n Uudenmaan piirin judojaostossa ja Suomen Judoliiton hallituksessa sekä jäsenenä että varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi hän oli aktiivinen myös tuomaritoiminnassa, ja toimi tuomarina sekä kansallisissa kilpailuissa että Finnish Judo Openeissa. Judon eteen tekemänsä työn johdosta hänet palkittiin Judoliiton kultaisella ja hopealehväisellä ansiomerkillä.

Vuosituhannen alussa Raikko joutui jättämään harjoittelun kokonaan sairauden pakottamana, mutta piti edelleen yhteyttä entisiin ja nykyisiin judokoihin. Viimeiseksi suoritetuksi vyöksi jäi vuonna 1989 suoritettu 3. dan. Kaikesta huolimatta hän pysyi loppuun asti kiinnostuneena seuramme toiminnasta ja osallistui tapahtumiin parhaansa mukaan. Vuosi sitten Lohjalla järjestetyissä katan SM-kilpailuissa hän oli vielä mukana seuraamassa. Lohjan judokat jäävät kaipaamaan vanhaa senseitä ja muistavat häntä lämmöllä. Lohjalaisessa judossa on yksi aikakausi päättynyt.